FI | ENIdenterin ohjelmistoratkaisut

Pankkien väliseen pikamaksu­liikenteeseen

Olemme jo saapuneet uusien reaaliaikaisten maksupalvelujen aikakaudelle. Euroopanlaajuiset pankkien väliset pikamaksujärjestelmät, jotka nyt alkavat vähitellen kerätä volyymiä, ovat vasta ensi askeleita suuren kuvan muutoksessa. Koko maksutapahtuman perusprosessi ja useat sen takana olevat periaatteet tulevat kokemaan ison murroksen. Uudet palveluinfrastruktuurit, kuten maiden rajat ylittävä Request to Pay (R2P) tulevat koskettamaan kaikkea aina laskutuksesta kortti- ja verkkomaksuihin. Eristämällä pankkijärjestelmien ydintoiminnot kokonaan käymistilassa olevasta liitettävien maksujärjestelmien joukosta niin nykyiset kuin tulevatkin muutokset saadaan tehtyä kivuttomasti ja hallitusti.

IDBAGLue lisää pankkien sanomaliikenteen IDBAG-yhdyskäytäväratkaisusta...

Pankki- ja maksutilien valvontajärjestelmän toteutukseen

Euroopan Unionin uusin rahanpesun estämisen direktiivi, the 5th Anti Money Laundering Directive (AMLD5) edellyttää pankkialan toimijoilta rajapintoja tili- ja asiakastietojen viranomaiskyselyitä varten. Tässä vaiheessa tietoja on tarjottava niin tilien kuin tallelokeroidenkin asiakkaista ja käyttöoikeuksien haltijoista, kuin myös niiden tosiasiallisista edunsaajista. Suomessa paikallinen lainsäädäntö vaatii luottolaitoksia rakentamaan omat tiedonhakujärjestelmänsä, jotka tarjovat määrityksien mukaisen rajapinnan viranomaisjärjestelmille reaaliaikaisia tiedusteluja varten. Näiden järjestelmien tulee olla käytettävissä viimeistään 1.9.2020.

IDBAGLue lisää pankkien sanomaliikenteen IDBAG-yhdyskäytäväratkaisusta...

Vahvaan sähköiseen tunnistamiseen

Siirryttäessä suomalaiseen Luottamusverkostoon nykyaikaisin ja turvallisin tunnistautumiskäytännöin sekä vastaamaan vahvan sähköisen tunnistamisen lisääntyvään kasvuun tarjoamme täysin läpinäkyvää ja palveluntarjoajariippumatonta lähestymistapaa sovelluspalvelujen toteuttajille. Eristämällä tunnistusvälitys- ja tunnistuspalveluiden rajapintojen eroavaisuudet sekä protokollien monimutkaisuudet yksinkertaisen ja yhtenäisen rajapinnan taakse vahvaa tunnistautumista voidaan hyödyntää sovelluksissa aivan minimaalisella ohjelmointityöllä ja teknisellä tuntemuksella. Useita tunnistus- ja tunnistusvälityspalveluntarjoajien sopimuksia voi olla käytössä rinnakkain ja palveluntarjoajaa voidaan vaihtaa vaikka sekunneissa äärimmäisen kustannusoptimoinnin saavuttamiseksi.

IDMIGLue lisää IDMIG-tunnistuspalvelimesta...