FI | EN

IDBAG

Finanssialan sanomaliikenne yhtenäisenä

Identer Banking Gateway (IDBAG) on ohjelmistoratkaisu, jolla on mahdollista ratkaista lukuisia pankkien ulkoisten järjestelmien ja palvelujen sanomaliikennetarpeita helposti ja kustannustehokkaasti. Yhdyskäytävän kautta niin pikamaksujärjestelmät, Request to Pay -palvelut kuin myös viranomaisvaatimusten mukaiset tilien valvontaympäristöt (rahanpesun estäminen) voidaan liittää pankin sisäisiin järjestelmiin läpinäkyvästi ja minimaalisella sovelluskehitystyöllä.

Pankkien väliset pikamaksurajapinnat yhdessä paketissa

IDBAG:n avulla liittyminen pankkien välisiin pikamaksujärjestelmiin (IPS) ja tietoliikenneverkkoihin onnistuu yksinkertaisesti ja hyvin kustannustehokkaasti. Se on yhdyskäytävä pikamaksupalvelujen tarjoajien ja pankin omien sisäisten pikamaksutoiminnallisuutta toteuttavien järjestelmien väliin. Yhden yhdyskäytävän kautta on mahdollista kytkeytyä useisiin eri maksujärjestelmiin ja automaattinen reititys sekä sanomasisältöjen konversio tekevät palveluista läpinäkyviä, ilman tarvetta huomioida jokaisen eri rajapinnan yksityiskohtia sisäisten järjestelmien toteutuksessa. Pikamaksutapahtumien lisäksi samaa yhdyskäytäväarkkitehtuuria voidaan laajentaa kattamaan myös muita olemassaolevia tai tulevia pankkien sanomanvälitystarpeita, kuten Request to Pay (R2P).

Parhaimmillaan IDBAG toimii yhtenä postiluukkuna kaikille pankin järjestelmissä muodostuville reaaliaikaisille maksutapahtumille, huolehtien mahdollisista sanomaformaattien muunnoksista ja reitityksestä oikeaan kohdeverkkoon sekä maksupalvelujärjestelmään. Vastaavasti yhdyskäytävä ottaa vastaan kaikki sisääntulevat maksusanomat, riippumatta lähettävästä järjestelmästä, ja sovittaa ne pankin oman järjestelmän tuntemaan muotoon ennen välittämistä edelleen.

Unohtamatta muita sanomaliikennetarpeita...

IDBAG ei ole pelkästään maksuliikennejärjestelmä. Yhdyskäytävän yleiskäyttöinen rakenne, plug-in -arkkitehtuuri ja muokattavat konversiosäännöt mahdollistavat monien muiden finanssialan sanomaliikenneyhteyksien ratkaisemisen saman alustan kautta.

Tuoreena esimerkkinä EU:n rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämiseksi laadittu direktiivi AMLD5 ja siihen liittyvät kansalliset järjestelmävaatimukset tili-, asiakas- ja edunsaajatietojen reaaliaikaisille viranomaiskyselyille. IDBAG-ratkaisua voidaan käyttää vaadittavana rajanpintajärjestelmänä, yksinkertaistaen näin pankki- ja maksutilitietojen kyselyjärjestelmän toteuttamista merkittävästi.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää tästä ratkaisusta.

Juha Bäckmand
Puhelin 0400 476 406
juha.backmand@identer.fi