FI | EN

IDMIG

All-In-One vahvaan sähköiseen tunnistamiseen verkkopalveluissa

IDMIG on asiointipalvelun tarjoajan järjestelmään asennettava ohjelmisto, joka ottaa vastuun kaikista vahvan sähköisen tunnistamisen teknisistä rajapintayksityiskohdista, protokollista sekä tunnistuspalvelujen tai -välittäjien sopimuksiin liittyvien tunnusten ja avainten hallinnasta. Loppukäyttäjälle palvelua tuottavan sovelluksen ei tarvitse enää huolehtia siitä mitä tunnistusvälineitä kulloinkin on tarjolla ja mitä yhteysprotokollia tulisi käyttää.

TUPAS-siirtymä hetkessä ja ilman muutoksia olemassaoleviin sovelluksiin

Valtaosa nykyisistä vahvan sähköisen tunnistautumisen asiointipalveluista perustuu verkkopankkitunnuksiin ja TUPAS-protokollan käyttöön. Tämä vanha yhteyskäytäntö ei täytä uusien EU-säädösten tietoturvavaatimuksia ja Traficomin asettaman siirtymäajan päättyessä 30.9.2019 TUPAS-tunnistautumista ei enää saa käyttää vahvana tunnistautumismenetelmänä. IDMIG mahdollistaa siirtymän uusiin tietoturvallisiin tunnistautumisprotokolliin (OIDC, SAML) vain tunneissa, ilman että itse asiointipalveluja tuottaviin TUPAS-protokollan varaan rakennettuihin sovelluksiin tarvitsee tehdä ollenkaan muutoksia, tai edes perehtyä uusiin yhteyskäytäntöihin.

Niin olemassaolevat kuin uudetkin asiointipalvelusovellukset kytketään tunnistusvälityspalveluihin tai suoraan tunnistuspalveluihin IDMIG:n konfiguraatiosta ja tunnistustapahtumat voidaan milloin tahansa ohjata palveluntarjoajalta toiselle pelkillä asetusmuutoksilla. Myös useiden eri asiointipalveluiden sopimustunnuksia ja reitityksiä voidaan hallita yhdestä pisteestä, kuten myös seurata tapahtumastatistiikkaa ja lokitietoja.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää tästä ratkaisusta

Jarmo Häärä
Puhelin 050 431 2611
jarmo.haara@identer.fi